Miksi kaikki hauska on kielletty uskovaiselta?

Jo kysymyksen asettelu on väärä ja johdatteleva... Mikä "hauska" uskovaiselta on kielletty? Ovatko esim. nämä asiat hauskoja: juovuksissa oleminen, avioliiton rikkominen, riippuvaisuus jostakin myrkystä, kiroilu, väkivalta, vihaaminen, murhaaminen, noituus, saatanan palvonta, kuvien kumarrus, ahneus, ylensyöminen, riitely, kateus, juonittelu, viha, kostaminen, valehtelu, yms.?
Jos nämä asia ovat mielestäsi "hauskoja", sinun olisi syytä olla huolissasi itsestäsi...

tämä ehkä miellyttää lihaasi, entä henki?
Ihmiset eivät tiedä mitä on hauska.

Joka kysyy tämän kysymyksen ei ole ymmärtänyt mitä on olla uskossa! Kyse ei ole siitä mitä joku ihminen tekee pelastuakseen, vaan siitä mitä Jumala tekee/on jo tehnyt. Kun luovutamme elämämme Jeesukselle, Hän tulee sydämeesi ja alkaa muuttaa sitä. Jos ennen pidit edellä mainituista asioista, Jumala johdattaa sinut niistä pois, et enää pidä niistä vaan ymmärrät kuinka vahingollisia ne ovat... Huom! Tämä ei ole klisee!
Tämän tekee mahdolliseksi Pyhä Henki, jonka Jumala (Jeesus) lähettää kaikille jotka tunnustavat syntinsä ja ottavat Jeesuksen vastaan.

On mahdotonta tulla uskoon päättämällä tehdä niin. Yhtä mahdotonta on kehittää itselleen oma uskonsysteemi sääntöineen ja sisältöineen. Uskovaksi tuleminen on aina Pyhän Hengen teko. Ja oikea, elävä Hengen synnyttämä usko on kaikkea muuta kuin vastenmielisen rasittava luettelo vaatimuksista, joista ihmisen täytyy selvitä omin voimin. Todellinen usko on vauhdikasta ja jännittävää. Ei ole kysymys levottomuudesta tai sensaationhakuisuudesta, mutta se usko, josta Raamattu puhuu, on täynnä toimintaa ja antaa ihmiselle täyden sisäisen tyydytyksen.
Pyhä Henki johdattaa ihmisen uskoon. Pyhä Henki synnyttää ihmisessä uskon. Tämä on ns. uudestisyntyminen. Se tarkoittaa Jumalan tahdon vastaisesti eläneen ihmisen armahtamista Kristuksen uhrikuoleman perusteella. Uudestisyntymässä menneisyys mitätöidään huolimatta siitä, miten karmea ja pitkä ja ahdistava syntilista ihmisellä on. Jes.43:25:ssä sanotaan: "Minä, minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi itseni tähden, enkä sinun syntejäsi muista."

Toisaalta on hyvin ymmärrettävää, että ihmiset eivät halua antaa elämäänsä Kristukselle ja keskittää kaikkea hänen varaansa. Syynä saattaa olla uskovien omalla elämällään Kristuksesta antama kuva. Ei kukaan halua vapaaehtoisesti sellaista elämää, jolla ei tunnu olevan positiivisia vaikutuksia. Sen vuoksi yksi Pyhän Hengen tehtävistä on saada ihminen vakuuttuneeksi siitä, että Kristus tarjoaa aivan ylivertaista elämää. Ja tämä siitä huolimatta, että maailmassa on kovin vähän aitoa Jeesuksen tuntemista ja hänen rakkauttaan ilmentävää elämää. Kun ihminen suostuu tutustumaan Kristukseen Raamatun lehdillä tai saa siihen kimmokkeen toisen henkilön elämän kautta, on jo päästy hyvään alkuun.

Jeesuksen tuntemisen puute on tämän maailman suurin ongelma. Pahuuden voimat jyräävät täysillä. Tuntuu kuin ihmiset olisivat menettäneet järkensä. Paradoksaalista kyllä, joillakin alueilla ihmisen nykyiset saavutukset taas yltävät huippuunsa. Kaikesta elämää helpottavasta teknologiasta ja ylenmääräisestä viihteestä huolimatta epätoivo ja ahdistus lisääntyvät ja yleistyvät koko ajan. Raamattu sanoo selvästi, että ilman Kristuksen henkilökohtaista tuntemista kukaan ei voi löytää itsestään sitä ihmistä, joka aikojen alussa Jumalan luomana toteutti luojansa tarkoitusta, Ihminen on tuhonnut ja hukannut Jumalan lahjoittaman elämän halutessaan kokeilla omia siipiään ja itsenäistyä väärällä tavalla. Pyhän Hengen tehtävä on yhtäältä paljastaa tämän maailmanmenon tyhjyys ja tuhoisuus, toisaalta kirkastaa se, miten toisin kaikki on Kristuksessa. Kristus antaa elämän, jonka lopullinen päämäärä ei ole tässä ajassa vaan tulevassa, Raamatun ilmoittamassa täysin uudessa maailmassa, johon Pyhä Henki haluaa johtaa jokaisen ihmisen.

Pyhästä Hengestä syntynyt uusi ihminen tottelee mielellään Jumalan sanaa. Näin toimiessaan hän ei menetä mitään arvokasta, mutta säästyy sen sijaan paljolta sellaiselta, mikä estää elämästä onnellista ja täyttä elämää jopa kärsimyksen ja köyhyydenkin keskellä.

Elämä ilman Jeesusta on tyhjää ja täynnä pettymyksiä... mutta...

pelastus on ulottuvillasi

Lue vieraskirjaa Kirjoita vieraskirjaan

SISÄLLYSLUETTELO

2006 libertas (Artikkelissa on aika paljon lainattua tekstiä.)