TAPAKRISTILLISYYS

Etenkin Länsimaat (Suomi mukaanlukien) ovat täynnä ihmisiä jotka ovat kristittyjä vain tavan tai perinteen vuoksi. He eivät täytä Raamatun määritystä kristitystä ihmisestä, heillä on vain kristityn nimi, he ovat nimikristittyjä.

TAPAKRISTITTY ON NIMIKRISTITTY

Kuvaus nimikristitystä:

 • Suomessa useimmiten ev.lut. kirkon jäsen, kastettu vauvana.
 • Tyypillisesti ei osallistu seurakuntansa tilaisuuksiin, paitsi häiden, hautajaisten, kasteen ja ripille pääsyn yhteydessä. Saattaa silti käydä useinkin kirkossa, mutta vain tavan vuoksi.
 • Ei rukoile paitsi ehkä rituaalinomaisesti.
 • Ei ole kiinnostunut Raamatusta eikä lue sitä, ja jos lukee, ei ymmärrä.
 • Elämän täyttävät työ, television katselu, kaikenlainen viihde ja muut harrastukset.
 • Alkoholia ja muita nautintoaineita käytetään niin paljon kuin halutaan ja koetaan oikeaksi.
 • Usein riippuvainen monista asioista, näistä yleisimpiä alkoholi, tupakka, kahvi, pornografia, tv, musiikki, toiset ihmiset, mitä toiset sanovat, urheilu, uhkapeli ja shoppailu.
 • Yhdessä asuminen (avoliitto) ja seksi normaalia ennen avioliittoa.
 • Usein raskaassa velka-vankeudessa.
 • Haaveilee äkkirikastumisesta (pelaa lottoa yms.) luullen että rikkaana hän olisi onnellisempi.

Nimikristillisyyden seuraukset:

 • Elämä oravanpyörässä ilman todellista vapautta.
 • Itsekkyys ja tottelemattomuus Jumalan sanalle johtavat usein elinikäisiin vakaviin seuraamuksiin, näistä mainittakoon: avioerot, yksinhuoltajuus, nimi ja luottotiedot menevät, elintasosairaudet, vakavat onnettomuudet, invalidisoituminen, elämä ilman tarkoitusta ja sen tuoma sisäisen rauhan puute.
 • Katkeruus, anteeksiantamattomuus ja yleinen negatiivisuus tuhoavat ihmisen vähitellen sisältä ja/tai aiheuttavat vakavan sairauden.
 • Alkoholin tai muun huumeen vaikutuksessa tehdyt typerät teot voivat johtaa vakaviin seuraamuksiin!
 • Sekaantuminen okkultismiin voi johtaa riivatuksi tulemiseen.
 • Vakava masennus, mielisairaus tai itsemurha mahdollinen.
 • Taika-usko, pelot, ahneus, riippuvaisuudet ja pinnallisuus rajoittavat elämää.
 • Aika menee hukkaan: ihminen kuluttaa aikansa viihdyttääkseen itseänsä, sen sijaan että kehittäisi itseänsä ja etsisi viisautta.

Kaikkein vakavin seuraus: ihminen elää onnettoman elämän ilman Jumalan ohjausta ja huolenpitoa ja kuoltuaan joutuu viettämään ikuisuuden "helvetissä".

Nyt verrataanpa nimikristittyä todelliseen kristittyyn, eli uskovaiseen

Kuvaus todellisesta kristitystä:

 • Useimmiten vapaiden suuntien seurakuntien jäsen, kastettu Raamatun mukaisesti upottamalla uskoontulonsa jälkeen.
 • Sisäinen rauha, saanut syntinsä anteeksi ja voi elää rauhallisen onnellisen elämän.
 • Osallistuu aktiivisesti seurakuntansa toimintaan.
 • Rukoilee ja etsii Jumalan tahtoa elämäänsä jatkuvasti.
 • Lukee ja opiskelee Raamattua säännöllisesti ja ottaa sen sanasta vaarin.
 • Ei elä jatkuvassa synnissä, kuten avoliitossa tai vakavassa syntisessä riippuvuudessa kuten alkoholismissa.

HUOM: Todellinen kristitty voi sairastua, kärsiä onnettomuuksia ja langeta lähes mihin tahansa syntiin hetkellisesti. Hän voi myös kärsiä entisen syntisen elämänsä aiheuttamista seurauksista. Uusi Elämä Jeesuksessa Kristuksessa on prosessi kohti henkistä aikuisuutta ja ihminen voi olla pelastettu vaikka olisikin hengellisesti lapsi. Tehtävämme ei ole arvioida onko ihminen pelastettu vai ei, vaan julistaa hänelle Jumalan totuutta.

Uskovaisuuden seuraukset: Jumalan tahdon mukainen elämä (eli paras mahdollinen) ja ikuinen elämä paratiisimaisissa olosuhteissa (lue lisää täältä).

Tapakristillisyys ei riitä pelastukseen!

Raamattu sanoo selvästi että pelastuakseen ihmisen on:

 • tunnustettava syntinsä
 • otettava Jeesus Kristus uskossa vastaan
 • hylättävä synnit

Käytännössä sinun on nöyrryttävä, otettava rukouksessa Jeesus vastaan ja tunnustettava myös suullasi ihmisten edessä uskosi Jeesukseen (Matt.10:32).

Jeesus Kristus on todellinen, muuttava voima, ja jos uskoontulosi on todellinen, se muuttaa elämäsi ikuisiksi ajoiksi ja uskon kuuliaisuus, eläminen Jumalan tahdossa, tulee kuin luonnostaan jos vain pysyt siinä tunnustuksessa ja rukoilet ja luet Raamattua. Hän on luvannut pitää huolta omistaan (kts Jumalan parhaat lupaukset).

Jos olet nimikristitty, ota tänään Jeesus Kristus vastaan sydämeesi ja Raamattu elämäsi korkeimmaksi ohjeeksi! Synnyt uudesti Pyhästä Hengestä ja kaikki entinen jää taakse! Tämä on ilmaista! Saat iankaikkisen elämän ihanassa Uudessa Maassa (Ilm.21:1) jonka Isä luo. Jumala tulee vuodattamaan rakkauden sydämeesi ja tekee sinusta uuden luomuksen!

Kaikki ongelmat eivät häviä elämästä, mutta Jumalan lupauksen mukaan "kaikki vaikuttaa meidän omaksi parhaaksemme" ja voimme aina kertoa ongelmistamme rukouksessa Taivaalliselle Isällemme ja saada taivaallista lohdutusta ja rukousvastauksia. Jumala vastaa rukouksiin (myös "ei" tai "odota" ovat vastauksia). Ihminen saa sisäisen rauhan, hän voi olla sellainen kuin on. Pyhä Henki muuttaa ihmisen sisältä. Todellinen vapaus tulee kun anteeksiantamattomuus ja kaikki negatiivisuus ja pelot häviävät ja synnin orjuus päättyy. Saat terveitä ihmissuhteita! Elämällä on vihdoin tarkoitus! Saat auktoriteetin pimeyden henkivaltoihin. Kaikki on mahdollista! Jumalan lupaukset toteutuvat elämässä ja tulevaisuuden näkymät ovat ihanat!
Jumala (Jeesus) ei lupaa seuraajalleen maallisia rikkauksia (vaikka nekin ovat mahdollisia) eikä elämän helppoutta, mutta hän lupaa ikuisen elämän!

Jos tunnet että tänään tässä hetkessä haluat nöyrtyä Jumalan edessä ja pelastua iankaikkiseen elämään, rukoile näin:
"Rakas taivaallinen Isä, tulen eteesi Jeesuksen Kristuksen nimessä. Tuon eteesi kaikki syntini, kaikki taakkani ja kaiken sen, mikä minua sitoo ja vangitsee. Isä, pese minut Jeesuksen kalliissa veressä jonka hän vuodatti Golgatalla minun syntieni tähden. Katkaise synnin ja Saatanan kahleet minun ja omaisteni elämässä. Pane minuun kalliin veresi merkki. Haluan antaa sinulle henkeni, sieluni ja ruumiini ja olla sinun omasi niin kauan kuin elän täällä maanpäällä ja sitten taivaassa. Turvaudun uskossa yksin Sinuun, Herra Jeesus Kristus, Sillä sinä olet elävän Jumalan Poika. Ole Herrani ja Vapahtajani tästä hetkestä iankaikkisesti. Uskon koko sydämestäni sen, mitä nyt suullani tunnustan näin sanoen: Sinä olet minun Vapahtajani, Herrani ja Jumalani. Olen nyt uudestisyntynyt -Jumalan lapsi. Uskon sen ja otan vastaan Jeesuksen nimessä AAMEN."
(Huom! Mikään rukous ei sinua pelasta vaan uskosi!)

Jos teit tämän kallisarvoisen ratkaisun, mene "Kristityn valvominen"-sivulle jossa on vinkkejä uskovan siunaukselliseen elämään!

Yhtä lailla kuin suurin osa ns. kristityistä on tapakristittyjä, ns. muslimeista suurin osa on tapamuslimeita, todelliset muslimit tunnetaan nimellä äärimuslimi... Totuus islamista ja muslimeista

Totuus evankelisista seurakunnista Järkyttävä totuus Suomen ja koko maailman kristillisten seurakuntien tilasta!

2000-luvun uskonpuhdistus: 95 TEESIÄ Evankeliset seurakunnat ovat valovuosien päässä alkuseurakunnasta! Vakava varoitus!

Tutustu myös muihin tämän sivuston sivuihin ja ole siunattu, amen.

SISÄLLYSLUETTELO

Vieraskirja