NÄYTTÄÄKÖ TÄMÄ SINUSTA TERVEELTÄ JA TÄYSIJÄRKISELTÄ?
OLE HYVÄ JA SALLI TÄMÄN SIVUN "AKTIIVINEN SISÄLTÖ"!

Shiia Islam on tätä!

Ashura


Ashura -juhlaa juhlii koko muslimiyhteisö, mutta shiioille se on keskeinen uskonnollinen muistojuhla.
Juhla ajoittuu Muharramin 10. päivälle, muslimien ensimmäiselle kuukaudelle, jolloin islamilainen maailma muistelee vapaaehtoisella paastolla hetkeä jona Nooa jätti arkin ja Mooseksen pelastusta egyptiläisiltä Jumalan avulla.
Shiiamuslimit muistavat lisäksi Muhammedin lapsenlapsen, Husseinin marttyyrikuolemaa, joka tapahtui vuonna 680 Karbalan kaupungissa, joka sijaitsee nykyisessä Irakissa.
Kunnioittaakseen sitä, tuhannet mustiin pukeutuneet miehet ja naiset marssivat kaduilla lyöden rintaansa ja laulaen. He myös toteuttavat kipu-rituaaleja ja marttyyrin intohimoisia huvituksia: jotkut kilvoittelevat Husseinin toiminnan kanssa ruoskimalla itseään kettingeillä tai viiltämällä otsaansa kunnes veri virtaa ympäriinsä.

väkivalta leimaa islaminuskoa

Hussein palvontaa
Jotkut shiiajohtajat yrittävät lopettaa verenvuodatuksen, väittämällä että he luovat huonon kuvan uskostaan. Sen sijaan, he ehdottavat uskollisille että nämä luovuttaisivat verta.

Islamin historiassa, shiiat olivat poliittinen ryhmittymä joka tuki Alia, Muhammedin vävyä ja muslimien yhteisön neljättä kalifia (väliaikainen henkinen johtaja).
Alí murhattiin vuonna 661 ja hänen suurimmasta vastustajastaan, Muawiyasta, tuli kalifi. Tämä murha aiheutti suuren kisman joka johti muslimien jakaantumiseen shiioihin ja sunneihin.
Muawiyaa seurasi hänen poikansa Yazid, mutta Alin poika, Hussein, kieltäytyi hyväksymästä hänen laillisuuttaan, joka synnytti yhteenoton näiden kahden puolen välillä.

Hussein ja hänen seuraajansa kuolivat verilöylyssä lähellä Karbalaa vuonna 680. Alin ja Husseinin kuolemat synnyttivät siialaisuuden marttyyriuden tähden. Tänään, noin 15% maailman muslimeista ovat shiioja.

Viisas ja sivistynyt muslimiäiti iloinen kun saa leikata lastaan? (Jos ei, miksi hän hymyilee?)

kuin rock konsertissa...
KUOLLEIDEN RUKOILU JA PALVONTA:

Totuus islamista ja muslimeista
Uskonnot
ETUSIVU

Vieraskirja

/iI