KRISTITYN RAHA-ASIAT

Jos haluat menestyä, olla siunattu ja todellinen Jeesuksen opetuslapsi, on hyvin tärkeää että otat Jumalan mukaan raha-asioihisi alusta lähtien (ei vasta sitten kun olet talousvaikeuksissa) ja huolehdit raha-asioistasi Raamatun opettamalla tavalla.

Ja mitenkähän tämä tehdään? Lue tämä sivu ja opi elämään Jumalan tahdossa myös tällä elämän alueella.

Ensiksikin,

Ota Jumala mukaan raha-asioihisi

taloudellinen siunaus tuo onnellisuutta

"...niin että te kaikessa vaurastuen voitte vilpittömästi harjoittaa kaikkinaista anteliaisuutta..." (2 Kor. 9:11)

Anna Jumalan olla osa raha-asioitasi ja pidä Hänet niistä osallisina! Raha-asiasi ovat alue jossa voit olla interaktiivisessa suhteessa Hänen kanssaan, mutta sinun tarvitsee kutsua Hänet. Todennäköisesti et ole koskaan kuullut kenenkään rukoilevan tällä tavalla: "Herra, niin kauan kun tein kaiken vain omien suunnitelmieni mukaan, olen estänyt sinua toimimasta elämässäni kaikki nämä vuodet, ja sen seurauksena olen tässä taloudellisessa ahdingossa. Mutta uskon yhä että kyllä minun suunnitelmani toimii, siksi jatkan asioiden tekemistä omalla tavallani ja Sinä voit mennä auttamaan jotakin toista". Ei! Kun kosketamme pohjaa, haluamme kaikki ottaa Jumalan mukaan raha-asioihimme, joten, alamme epätoivoisesti pyytämään että Hän tulisi ja pelastaisi meidät. Saavuttuamme tähän pisteeseen, meidän rukouksemme muuttuu hätähuudoksi: "Auta minua, Herra! Lähetä jostakin rahaa! Ole niin kiltti ja tee jotakin, mitä tahansa!". Tämä on hetki jolloin olemme valmiita tunnustamaan että Jumala hallitsee kaikkea. Yhtäkkiä emme enää häpeä pyytää Häntä tekemään sitä minkä aina tiesimme hänen voivan tehdä: antaa vähän rahaa ja/tai päästää meidät jostakin taloudellisesta ongelmasta.
Niinpä, mikä estää sinua pyytämästä että Herra osallistuisi raha-asiohisi nyt, ennenkuin kosketat pohjaa? Eikö olisi loogista että laittaisit itsesi paikalle jossa voisit vastaanottaa Hänen väliintulonsa niin pian ja niin usein kuin mahdollista? Paavali kirjoitti: "Ja hän, joka antaa siemenen kylväjälle ja leivän ruuaksi, on antava teillekin ja enentävä kylvönne ja kasvattava teidän vanhurskautenne hedelmät, niin että te kaikessa vaurastuen voitte vilpittömästi harjoittaa kaikkinaista anteliaisuutta, joka meidän kauttamme saa aikaan kiitosta Jumalalle." (lue 2 Kor. 9:10-11). Jotakin tapahtuu kun annat asiasi Jumalalle, Hän antaa omansa sinulle!


Pidä huolta raha-asioistasi

"Antakaa kaikille, mitä annettava on... Älkää olko kenellekään mitään velkaa..." (Room. 13:7-8)

Tosiasia on että uskovaiset ovat ottaneet velkaa ilman minkäänlaista vastuuntuntoista rahoitussuunnitelmaa, jonka takia he ovat liemessä korkojen kanssa... Kuvaileeko tämä sinua? Vaikka Raamattu sanoo: "Ahneus vie talon tuhoon..." (Sananlaskut 15:27), ajattelemme: 'Miksi odottaa vielä ja säästää, kun luottokortti sallii minun nauttia siitä mitä haluan tässä ja nyt?'. Joten, päädymme ostamaan asioita joita emme tarvitse rahalla jota meillä ei ole tehdäksemme vaikutuksen ihmisiin joilla ei ole kiinnostusta meihin. Ja koska luottokorttien kulut ovat korkeat, sen sijaan että niittäisimme sadon istuttamistamme siemenistä, päädymme olemaan velkaa "kaksi tähkää" jokaista lainattua "kahta siementä" vastaan...
Kun menot ylittävät tulosi, pitokulut vievät sinut turmioon. Siksi, Paavali sanoi: "Antakaa kaikille, mitä annettava on... Älkää olko kenellekään mitään velkaa..." (Room. 13:7-8). On vastuutonta ostaa asioita joita et tarvitse ja joita sallit vaikka laskuja on maksamatta ja mitään ei ole säästössä tulevaisuutta ajatellen. Vapaus tehdä päätöksiä elämässäsi riippuu siitä kuinka paljon olet velkaa, ei siitä mitä ansaitset. Se että täytyy tehdä työtä monia vuosia velkojen maksamiseksi, rajoittaa vakavasti vaihtoehtojasi. Sen vuoksi, määrittele elämäntapasi, ottaen huomioon tämän hetkiset tulosi, ei niitä joita haluaisit sinulla olevan. Ja jos saat palkankorotuksen, älä tuhlaa automaattisesti enemmän. Käytä luottoa viisaasti ja älä anna sen "nousta päähän". Salomon sanoi: "Tasoita polku jaloillesi,.. Älä poikkea..." (San. 4:26-27). Ota käyttöön kuukausittainen budjetti, kunnioita sitä, ja jos saat "lisä-siemeniä", "kylvä ne" saadaksesi tulevaisuudessa "satoa".


"joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää"" (2 Kor. 9:6b)

Varmin tapa kontrolloida raha-asioitasi on kirjata ylös kaikki kulusi. Koita sitä! Tulet yllättymään kun huomaat minne rahasi menevät joka kuukausi ja miten kulutustottumuksesi heijastavat todellista tärkeysjärjestystäsi, "kiinnitä turvavyösi" ja valmistaudu yllättäviin uutisiin.

Ensiksi: 10% tuloistasi kuuluu Herralle. Piste!: "Tuokaa täydet kymmenykset varastohuoneeseen ja... minä avaan teille taivaan akkunat ja vuodatan teille siunausta ylenpalttisesti" (Mal. 3:20). Ja Hän haluaa että maksat Hänelle kaikki mitä olet velkaa ilolla, ei vastentahtoisesti kuin olisit päättämässä kauppaa.
Paavali sanoi että se joka "kylvää" runsaasti, "...se myös runsaasti niittää. Antakoon kukin... ei surkeillen....; sillä iloista antajaa Jumala rakastaa. ...että teillä kaikessa aina olisi kaikkea riittävästi, voidaksenne ylenpalttisesti tehdä kaikkinaista hyvää..." (2 Kor 9:6b-7,8b). Kun annat Herralle, sinusta tulee Hänen "yhtiökumppansa";

Toiseksi: Jos haluat taata itsellesi tulevaisuuden jossa on vaihtoehtoja, pakota itsesi sijoittamaan tietty prosentti tuloistasi säästöön. Älä välitä jos summa on pieni, pidä sitä silti tärkeänä. Jos et tee niin, tuhlaat kuitenkin muihin asioihin ja et koskaan saavuta pitkän ajan suunnitelmiasi, kuten opiskelua, eläkkeelle jäämistä tai auttamista Jumalan valtakunnan työssä;

Kolmanneksi: Kun olet maksanut kymmenykset Jumalalle ja pannut säästöön tulevaisuutta varten, koita maksaa kaikki muut roikkuvat maksut. Hankkiudu eroon siitä ideasta että "maksan vain minimin" luottokorttilaskusta. Jos et maksa kaikkea kuukauden velastasi, maksat lopulta paljon enemmän kuin sinun pitäisi. Yritä kaikin keinoin maksaa kaikki velkasi, vaikka jonkin aikaa sinun tarvitsisikin "venyttää penniä" ja kieltää itseltäsi joitain asioita; pitkällä tähtäimellä, jos teet näin, saat suuren edun.


"Hyvänsuopa saa siunauksen, sillä hän antaa leivästään vaivaiselle." (Sananlaskut 22:9)

Tuhlaamme paljon aikaa keskusteluun köyhyydestä ja rikkaudesta, asettaen parametrejä joilla määrittelemme ihmisen hengellisen tason hänen elämäntyylinsä perusteella tai miten hän sopii meidän käsitykseemme "raamatullisista normeista". Uudessa Testamentissa, Jeesus kunnioitti erästä leskeä joka antoi kaksi viimeistä ropoansa. Hän sanoi: "...kaikki panivat liiastaan, mutta tämä pani puutteestaan kaiken, mitä hänellä oli, koko elämisensä..." (Mark. 12:44). Toisaalta, Barnabas "...myi omistamansa pellon, toi rahat ja pani ne apostolien jalkojen juureen" (Apt. 4:37); “...jokaiselta, jolle on paljon annettu, myös paljon vaaditaan” (Luuk. 12:48b). Mitä enemmän siunauksia olet saanut Jumalalta, enemmän Hän vaatii vastuuta niiden käytöstä.

Kolehdin aikana, pastori sanoi seurakuntalaisilleen että ottaisivat edessä olevan henkilön rahapussin. "Hyvä on", hän sanoi, "Avatkaa se ja antakaa niin paljon kuin aina halusitte antaa mutta tunsitte että ette voi sallia sitä itsellenne”... Salomo sanoi: “...vanhurskas antaa säästelemättä” (Snl. 21:26b), ja vaikka sinulla olisi vähemmän annettavaa kuin naapurillasi, kaikki olemme kutsutut osoittamaan samaa anteliaisuutta ja samaa uhrimieltä.

Eikö ole outoa että kun joskus menet syömään jonkun kotiin jolla ei ole paljoa, ja silti, kun lähdet sieltä, sinusta tuntuu kuin olisit kuningas sen vieraanvaraisuuden tähden jota juuri sait? Tämä siksi että anteliaisuuden olemus on henkilökohtaista antautumista. Herra uskoo taloudellisen vaurastumisen niille joita ei kahlitse rakkaus rahaan. Hänen Sanansa sanoo: “Hyväätekeväinen sielu tulee ravituksi, ja joka muita virvoittaa, se itse kostuu.” (Snl. 11:25). Tulet yllättymään siitä mitä Jumala tekee elämässäsi jos olet antelias!

Kun on kyse rahasta

"omasta kädestäsi olemme sen sinulle antaneet...." (1 Aikakirja 29:14b)

Kun on kyse rahasta, muista aina nämä kolme asiaa:

(1) Jumala on kaiken omistaja. Voi olla että tili on sinun nimelläsi, mutta älä erehdy. Kuuntele: "Vaan kaikki tulee sinulta, ja omasta kädestäsi olemme sen sinulle antaneet". Niinpä, kun Herra sanoo sinulle että antaisit tietyn summan johonkin tiettyyn tarkoitukseen, älä sano: "Mietin sitä", koska jokaisen kuuliaisuuden teon takana on siunaus odottamassa. Jumala sanoo: "Jospa heillä olisi sellainen sydän, että he alati pelkäisivät minua ja noudattaisivat kaikkia minun käskyjäni, niin että he ja heidän lapsensa menestyisivät iankaikkisesti!" (5 Moos. 5:29). Haluatko menestyä iankaikkisesti? Silloin, tee mitä Herra sanoo;

(2) Jumala on Lähteesi. Muista että Häneltä tuli kaikki hyvä jota sinulla on! Voit nauttia rahoistasi, mutta älä luota niihin. Paavali sanoi: "etteivät ylpeilisi eivätkä panisi toivoansa epävarmaan rikkauteen, vaan Jumalaan, joka runsaasti antaa meille kaikkea nautittavaksemme" (l Tim. 6:17b);

Joten, mitä sinun "vihkosi" sanoo? Kun piti antaa, Makedonian uskovat olivat vahva esimerkki. Kuuntele: "...jopa yli voimiensakin he antoivat omasta halustansa,... vaan antoivat itsensäkin, ennen kaikkea Herralle ja sitten meille, Jumalan tahdosta,..." (2 Kor. 8:3b,5b). Kun Herralla on pääsy sydämeesi, Hänellä on pääsy myös raha-asioihisi. Todellinen taloudellinen vapaus tulee kun antaminen ei enää uhkaa talouttasi, koska tiedät että Jumala on joka ainoan tarpeesi täyttäjä! Hallelujaaaaaaaaa!


Julkaistu "La Palabra Para Hoy":ssa, kirjoittanut Bob ja Debbie Gass, yhteistyössä Ruth Gass Halliday (käännös ja sovitus webmaster(at)laverdaduniversal.org)

JUMALAN NEUVOJA ELÄMÄÄSI

Vieraskirja

SISÄLLYSLUETTELO

webmaster(at)laverdaduniversal.org 20.9.2008